Dramful! Malt Connection A Scotsman in the Tropics 2008
The "A Scotsman in the Tropics" was produced in Dominican Republic. It was selected and bottled by the independent bottler Dramful! Malt Connection. It was distilled in 2008 from Molasses with a Column Still and then aged for 15 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 53,9%. This is a limited release and there are only 100 bottles. 3 community members rated this rum with an average of 8.4/10. The rum smells like Dark chocolate, Eucalyptus and Coffee, and on the palate there is Mineral, Smoky and Mocha.
Déjà 5 fois acheté
Détails sur ce rhum
Auction en direct
Ce rhum est actuellement proposé par l'une de nos maisons de vente aux enchères partenaires certifiées. RumX t'aide à découvrir et à acheter des rhums rares.
Tu peux aussi apprécier
L'identification de rhums similaires se base sur les notes de dégustation de la communauté et sur les données clés du rhum.
Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 260 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
L'objectif ? Vous offrir, à vous le connaisseur de rhum, un endroit où vous pouvez choisir en toute confiance – sans paperasse, détours ou jargon d'expert.








8,6:On the nose, eucalyptus, charred wood with roasted nuts, burnt sugar, caramelized, some cinnamon, toastedness, dried fruits like dates, citrus fruits, some candied, so strong barrel impact, especially with whisky finish-musty, peat notes, are the first thing we notice. On aeration, the molasses is thick with honeycomb, vegetal, earthy with tobacco, various dried fruits arise like apricots and prunes, some cherries, tons of charred wood notes join as leather, coffee, dark chocolate, spicy with vanilla, medicinal notes with glue, 8,3:On the palate, the attack is sweet with charred wood notes like burnt sugar, cocoa, roasted nuts, crème brûlée, the wood is slightly resinous, so a bit bitter, then mineral, peated from peated whisky finish, musty, the molasses is candied, thick, brings eucalyptus, as various fruits like dried dates, prunes, apricots, raisins and citrus, pears, pair quite heavy peat, then charred notes, on oxidation smoky and salty, spicy with various baking spices. 8,4:The finish is long, more balanced, round, less heavy with whisky finish notes, dry and tannic, fruitier with banana, dried and citrus fruits, nicely pairing roasted wood notes, smoky and spicy..