L‘Esprit
The "L‘Esprit" was produced in Jamaica at the Clarendon distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Whisky & Rhum. It was distilled in 2004 from Molasses and then aged for 16 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 66,4%. 20 community members rated this rum with an average of 7.5/10. The rum smells like Spice, Tropical fruit and Vanilla, and on the palate there is Intense, Citrus and Spice.
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À propos de la distillerie Clarendon
La distillerie Clarendon est située à Jamaica. Les rhums de Clarendon ont été examinés 5 149 fois avec une moyenne de 8.2/10.
Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
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Des arômes de fruits opulents associés à une belle douceur de caramel. En bouche, de la vanille et du chocolat noir, des notes épicées de poivre vert et de piment, un peu de torréfaction, mais le fort degré d'alcool reste présent. Une belle sélection, même si la mise en bouteille est plus à classer comme un très bon classique que comme un candidat de pointe absolu avec des particularités remarquables dans le profil.
Attaque puissante au début. Note de fruit tropicaux, banane flambée, boisé, ester
18-19.02.2022 Going through samples at home. Notes Medium dark in colour. Nose Intense, fresh, varnish, light wood, vanilla, fruity, light pear, faint pineapple. Palate Intense, fresh, light spicy, fruity, light citrus, faint chocolate, light metallic, light nutts. Finish Medium to long, warm, light wood, faint chocolate, faint nutts, fruits. Extra note. Needs to rest for a while to release all its flavours.
The nose is warm and mellow. Fruity (pear-citrus), rather fresh. Of course, a hint of varnish comes through, as well as spices and vanilla. There's no hint of alcohol, and it's a far cry from some Jam's high ester noses! On the palate, the alcohol is warm and lively. The rum is rather oily and coats the entire palate in an instant. There's a vegetal side to it, with hints of tropical fruit. But it is above all spicy (vanilla - pepper...). The finish is rather pungent, with light wood, spices and menthol.