Cadenhead‘s Enmore Green Label
The "Green Label" was produced in Guyana at the Enmore distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Cadenhead‘s. It was distilled in 1969 from Molasses with a Single Wooden Pot Still and then aged for 25 years. The rum has an ABV of 46%. 6 community members rated this rum with an average of 9.4/10. The rum smells like Walnut, Woody and Polish, and on the palate there is Complex, Balanced and Nutty.
Auction en direct
Avis d'experts
- Single Cask Rum
singlecaskrum.com Tu es blogueur et tu veux publier tes articles gratuitement sur RumX pour augmenter ta portée ? Contacte-nous!
Détails sur ce rhum
Comment évolue le prix de ce rhum ?
La communauté RumX a déjà ajouté 1 bouteilles à leurs collections:
Digitalise ta collection de rhums et obtiens des aperçus passionnants sur la valeur marchande de ta collection ou de bouteilles individuelles :
À propos de la distillerie Enmore
La distillerie Enmore est située à Guyana. Les rhums de Enmore ont été examinés 3 948 fois avec une moyenne de 8.8/10.
Vers EnmoreCarte interactive
Cette carte nécessite votre consentement pour charger le contenu de Google Maps.
"Sitting on my couch enjoying my final sample of this treasure. A wonderfully complex and balanced rum that is kind of a heavy rum. Despite all the years in the cask the oak never takes over and becomes dominant. Nutty with light fruits and wood. There is a hint of nuts and smoke on the palate and finish. There is a hint of caramel and coffee in there as well. A wonderful rum :-)"
"Muss Volkmar recht geben. Ist ein Enmore und daher tippe ich tatsächlich auf einen XPD von 1971 und glaube, dass das Destillierungsjahr nicht 1969 sondern 1971 ist. Aber ist nur meine Vermutung, da er dem 1971 XPD mit 71,6% sehr ähnlich ist."
"Top crunchy, gerösteter Enmore. Holz nicht dominant, trotz geringer ABV sehr dick und ewig langer Abgang. Superbe Balance"