Nusa Caña Tropical Island Rum
The "Tropical Island Rum" was produced in Indonesia. It was selected and bottled by the independent bottler Nusa Caña. It was distilled from Molasses with a Column Still. The rum has an ABV of 37,5%. 14 community members rated this rum with an average of 6.9/10. The rum smells like Sugarcane, Fresh and Grass, and on the palate there is Sugarcane, Banana and Ester.
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Un mélange solide de batavia arrack de Bali. Pour 20 €, un prix tout à fait correct et une qualité exceptionnelle par rapport à d'autres rhums à 20 €. Idéal pour le daiquiri, le mojito, etc. Seul le taux d'alcool pourrait être un peu plus élevé. Bien sucré, bien qu'il ne soit pas sucré.
Compte tenu du prix, c'est un produit correct et supérieur sur le plan aromatique aux standards des bars de Porto Rico et de Cuba, et je préférerais toujours le Nusa Caña. Il fait très bien dans un mojito, par exemple.
Fruity fruit, fresh and arracky. A lot going on here on the nose, as you would expect from Arrack. A little smoked bacon is also present. Surprisingly sweet on the palate, although unsweetened. Not expected but very fitting. Then very fresh, grassy and with the typical estery Arrack aromas. However, it somehow lacks tinder and pressure in terms of alcohol content. We'll see how it mixes, but I'm afraid it will be a little too flat. I'll update accordingly here. Addendum 1: Unfortunately, there is not much of the bacony arrack notes in the spiced version. Addendum 2: Super fruity in the mojito, harmonizes well with the mint
On the nose ripe tropical fruit, flowers, spices, eucalyptus and a sour note on the finish. On the palate fruit(banana?) and dry spices, but without depth or character.