Diamond (Versailles) Kill Devil 2004
The "Kill Devil" was produced in Guyana at the Diamond (Versailles) distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Hunter Laing. It was distilled in 2004 from Molasses and then aged for 12 years. The rum has an ABV of 63,9%. This is a limited release and there are only 247 bottles. 12 community members rated this rum with an average of 8.0/10. The rum smells like Glue, Oak and Medicinal, and on the palate there is Tropical fruit, Green pepper and Citrus.
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À propos de la distillerie Diamond (Versailles)
La distillerie Diamond (Versailles) est située à Guyana. Les rhums de Diamond (Versailles) ont été examinés 116 fois avec une moyenne de 8.0/10.
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14.09.2019 Super Kill Devil tasting at a local shop, that unfortunately is no more. Notes Light in colour. Nose Intense, light wood, roasted, glue, plum, dried fruit, light citrus. Palate Intense, warm, citrus, dried fruit, light glue, spice, light licorice, faint caramel, medium dry. Finish Long and warm, wood, light licorice, light caramel, roasted, medium dry, light vegetal.
Un peu trop alcoolisé à mon goût, mais belle complexité.
C'est un rhum assez brutal. C'est un rhum pot still de Versailles, un peu plus rugueux que ne le suggère la mention 12 ans d'âge. Le nez est parfumé à l'éthanol et à la colle, avec une deuxième couche de fruits tropicaux. La bouche est rugueuse et boisée avec des notes de poivre vert - le palais n'est pas à mon goût, un peu trop de décapant et pas assez de complexité. La finale est moyennement longue avec un soupçon de brûlé et une note d'ester alcoolique. Dans l'ensemble, c'est un vin à sortir pour ceux qui aiment quelque chose avec un peu de tranchant, mais il ne me convient pas.