Ron Aldea Tradición Cask Selection 1991
The "Tradición Cask Selection" was produced in Canary Islands at the Ron Aldea distillery. It was distilled in 1991 from Molasses with a Column Still and then aged for 22 years. The rum has an ABV of 42%. This is a limited release and there are only 3428 bottles. 6 community members rated this rum with an average of 7.7/10. The rum smells like Dried fruit, Spice and Roasted, and on the palate there is Caramel, Roasted and Spice.
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À propos de la distillerie Ron Aldea
La distillerie Ron Aldea est située à Canary Islands. Les rhums de Ron Aldea ont été examinés 366 fois avec une moyenne de 7.1/10.
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Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
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Trotz der langen Lagerung kaum holzig. Dafür sind die meisten Noten die einen Rum aus Zuckerrohrsaft auszeichnen über die Zeit ziemlich gedämpft worden. Sehr süß, obwohl nach Aussage am Messestand nicht nachgezuckert. Das Rotwein-Finish ist nicht sehr aufdringlich.Eigentlich kein schlechter Einsteiger-Rum, der die Agricole- uns Melasse-Welt irgendwie verbindet.
Le nez de ce rhum agricole de La Palma est très rond avec des arômes savoureux. Ce rhum de 20 ans d'âge a été conservé 2 ans de plus dans des fûts de vin rouge espagnols, ce qui lui convient bien, même si cela lui confère une douceur évidente. Les 42% constituent un autre point faible et le prix est plutôt élevé. La version 1994 est encore plus épicée/chaude, cette version a une forte tendance au vin rouge.
Für mich eher die Kategorie Einsteigerrum. Der Abgang ist ziemlich kurz. Trotzallem nicht schlecht, trifft aber zur Zeit nicht mein Profil. Bestimmt ein netter Mixer.
02.10.2016 - 03.10.2016 A great extended weekend with rum friends. This was a nice event and lots of space between the tables. Only problem was the level of English at some of the exhibitors. I will start with the rums we brought ourselves and then add the ones we tried at the event. Notes Dark in colour. Nose Roasted wood, fruity, alcoholic, earthy. Palate Light, sweet, tobacco, dried fruit, honey, light leather, medium dry. Finish Medium long, wood, dried fruit, sweet, medium dry, fruits.