The Wild Parrot Uitvlugt 1997
The "1997" was produced in Guyana at the Uitvlugt distillery. It was selected and bottled by the independent bottler The Wild Parrot. It was distilled in 1997 from Molasses and then aged for 21 years. The rum has an ABV of 48,9%. This is a limited release and there are only 150 bottles. 13 community members rated this rum with an average of 8.8/10. The rum smells like Nutty, Roasted and Dried fruit, and on the palate there is Sweet, Nutty and Complex.
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À propos de la distillerie Uitvlugt
La distillerie Uitvlugt est située à Guyana. Les rhums de Uitvlugt ont été examinés 2 085 fois avec une moyenne de 8.5/10.
Vers UitvlugtCarte interactive
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Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 250 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
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06.03.2020 Met up with some colleagues to give a tasting at this old iconic place. Notes. Light in colour. Nose Round, light wood, glue, caramel, raisin, licorice. Palate Balanced, light wood, natural sweetness, peach, fruity, salty, raisin. Finish Medium long, fruity, light wood, light caramel, raisin.
The nose is carried on earthy-herbaceous notes. And we find licorice and anise. But not only, we also find raisins, woody and leather. The nose is complex and interesting with the arrival of menthol-olive. It is fresh and rather promising. On the palate, it's complex and very intriguing. There are tropical fruits that soften this woody more present than in the nose. But that's not all, far from it, we have spices, vanilla and pollen as Al Mansoif would say! The finish is warm and rather dry on the aniseed woody.