Romdeluxe Hampden Wild Series Rum Jamaica No. 1 DOK
Rhum jamaïcain luxueusement complexe mais d'une puissance explosive.
Le rhum Wild Series Jamaica No. 1 DOK est intensément aromatique, avec des notes tropicales et ester distinctes. Il présente un mélange exceptionnel de saveurs fruitées, mais son taux d'alcoolémie élevé exige une manipulation prudente.
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Quel est le goût de ce rhum ?
Le Wild Series Rum Jamaica No. 1 DOK est un rhum distillé en pot, à haut degré de fermentation, fabriqué à la distillerie Hampden de la Jamaïque, qui affiche un taux d'alcoolémie stupéfiant de 85,2 %. Limité à 170 bouteilles, il est connu pour son nez dominé par des notes de banane, de caramel et d'ester. Les notes de dégustation révèlent des saveurs robustes d'ananas et de banane, avec des nuances de cannelle et de vanille. Malgré sa forte teneur en alcool, les utilisateurs apprécient la complexité de sa saveur, remarquant sa chaleur initiale plutôt qu'une brûlure écrasante. Son profil d'ester intense et ses arômes fruités la font remarquer par les connaisseurs, bien que son extrême puissance suggère de la boire ou de la mélanger avec précaution. Idéal pour ceux qui recherchent une expérience distincte du rhum jamaïcain, il se mélange bien avec de l'eau pour rehausser ses saveurs, offrant ainsi une aventure de dégustation dynamique.
Avis d'experts
- Barrel Aged Thoughts
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À propos de la distillerie Hampden
La distillerie Hampden est située à Jamaica. Les rhums de Hampden ont été examinés 15 709 fois avec une moyenne de 8.4/10.
Vers HampdenCarte interactive
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This one is a heavy hitter and hits your nose right after opening the bottle. Super high ABV that is well integrated and i get a hint of the Madeira Cask it was finished on. Add a drop or two of water to release all the flavours.
Day 15 of the Samples de Luxe calendar. An overwhelming nose of esters and fruit (banana, pineapple). Burnt caramel and smokiness. The palate is sharper than the nose. I think of a heat-crushed distillery with steam engines and overripe fruit. The finish is consistent with the palate, the bitterness increasing. The empty glass gives other aromas. Impossible to imagine an ABV beyond Stroh Rum! Impressive alcohol integration!
A heavyweight in the "who has the highest alcohol content" category, yet remarkably integrated. The nose is concentrated on exotic fruits and citrus, esters, glue, solvents and varnish like any good Hampden from the DOK mark, but not only. A spicy brisée on vanilla and pepper caresses the nostrils with a hint of caramel and a touch of olive. A Hampden that diversifies with a beautiful aromatic concentration. It's impossible to detect the degree of alcohol, however extreme, on the nose. The attack on the palate is explosive, with a veritable deflagration. Extremely powerful, the juice starts with intense phenolic notes, a spicy heat of pepper, vanilla and cinnamon, overripe exotic fruits (banana, pineapple), barrel notes and silky tannins. It's rounder after two hours of aeration. Beyond that, it's a well-crafted Hampden with plenty of aromas for its extreme level. The finish is grippy, astringent, warm and fermentative. Mango, papaya and pineapple provide a fruity framework, while cinnamon, anise and licorice lend a spicy bitterness that's not unpleasant. Vanilla and caramel round out the whole. A well-crafted rum, far from the alcoholic cliché. Nevertheless, it should be used sparingly in tasting and is not recommended for sensitive palates.
My first idea when tasted was "pretty warm rum". Then I found out it is 85%. But still - it is warm, not burning throat.