Jamaica (Wheated Bourbon Cask)
The "Jamaica (Wheated Bourbon Cask)" was produced in Jamaica. It was selected and bottled by the independent bottler Rolling Fork Spirits. It was distilled in 2016 from Molasses and then aged for 6 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 57,45%. 1 community member rated this rum with an average of 8.0/10. The rum smells like Butterscotch, Hazelnut and Vanilla, and on the palate there is Creamy, Raisin and Molasses.
Déjà 7 fois acheté
Détails sur ce rhum
Auction en direct
Ce rhum est actuellement proposé par l'une de nos maisons de vente aux enchères partenaires certifiées. RumX t'aide à découvrir et à acheter des rhums rares.
Achats de la communauté
La communauté RumX a déjà ajouté 7 bouteilles à leurs collections:
Digitalise ta collection de rhums et obtiens des aperçus passionnants sur la valeur marchande de ta collection ou de bouteilles individuelles :
Tu peux aussi apprécier
L'identification de rhums similaires se base sur les notes de dégustation de la communauté et sur les données clés du rhum.
Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 260 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, te permettant de faire tes achats en toute sécurité et de gérer ta collection directement depuis l'application.
L'objectif ? T'offrir, à toi le connaisseur de rhum, un endroit où tu peux choisir en toute confiance – sans paperasse, détours ou jargon d'expert.








I purchased this as part of a case deal price of $25 a bottle. At that price, this rum is a phenomenal buy. I’d heard some bad things about Rolling Fork—too much bourbon character from the secondary aging to the point of oaky astringency. None to be found here. ORVW on the label presumably means this was aged in Old Rip Van Winkle bourbon barrels in Kentucky after 4 years tropical. Nose and palate make up for a lack of complexity with a delightful richness after proper airing. Distinct notes on the nose of vanilla cream soda, butterscotch, smoke, and hazelnut butter—a salty, fatty, creamy nose that carries onto an equally rich palate. Mouthfeel is medium. Tastes a lot like a Jamaican/Guyana blend—there is a lot of butterscotch & bright tropical notes that reads as Jamaican, but a deep, raisin, molasses, coffee, licorice, and vanilla backbone reminds me of a Demerara. Not much more to praise but very little to criticize at this price point. Excited to mix some cocktails with this now and make a ghee-washed rum come fall.