Clarendon Macnair’s Peated Exploration Rum Jamaica
The "Macnair’s Peated Exploration Rum Jamaica" was produced in Jamaica at the Clarendon distillery. It was distilled from Molasses. The rum has an ABV of 46%. 6 community members rated this rum with an average of 7.4/10. The rum smells like Banana, Smoky and Charred, and on the palate there is Smoky, Pineapple and Banana.
Déjà 2 fois acheté
Pourquoi acheter sur RumX ?
Auction en direct
Ce rhum est actuellement proposé par l'une de nos maisons de vente aux enchères partenaires certifiées. RumX t'aide à découvrir et à acheter des rhums rares.
Achats de la communauté
La communauté RumX a déjà ajouté 2 bouteilles à leurs collections:
Digitalise ta collection de rhums et obtiens des aperçus passionnants sur la valeur marchande de ta collection ou de bouteilles individuelles :
À propos de la distillerie Clarendon
La distillerie Clarendon est située à Jamaica. Les rhums de Clarendon ont été examinés 4 895 fois avec une moyenne de 8.2/10.
Vers ClarendonPar des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 250 000+ avis indépendants et une communauté active de 46 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
L'objectif ? Vous offrir, à vous le connaisseur de rhum, un endroit où vous pouvez choisir en toute confiance – sans paperasse, détours ou jargon d'expert.
8:On the nose huge waves of charred pineapple and banana chips, smoked oak, creamy butterscotch and distant barbecues.More smokiness comes out later, after the airing. 8:On the palate mango, ananas comes to mind, nice dried prunes, ripe banana with smoked chilli and sticky caramel, earthy vanilla and bittersweet dark chocolate join, licorice in the end. Smokiness feels volcanique/agricole like and lingers. 8:A bit of root ginger on the finish, with hearty oak char and rich, funky cane, some smoked bacon. Definitely more intriguing, well blended than MacNair's Panama Peated, where smokiness pervades/hides the rum. I like whiskies very much also, but when I drink rums, they should be felt rum - like, especially If peated or whisky finished.
It's a fruity jamaican rum with smoke from barrel. Definitely product for someone that really likes smokiness. Generally idea of funky and fruity jamaican rum with smoke or even peat it's something I don't expect to love. Tropical fruits are there, but it isn't a very strong flavour, definitely smoke more contribut to overall taste like 35% fruits to 65% smoke and peat. Barrel really add complexity. It's not only peat, but toasted with bit of dark chocolate. I think it can be a good rum to blend with more funky jamaican rum for better balance