Saint Eloi Spirits Engenhos do Norte Amphorhum (Pure Fresh Roxa Cane) Origin Madeira Island (Oak Aged)
The "Amphorhum (Pure Fresh Roxa Cane) Origin Madeira Island (Oak Aged)" was produced in Madeira at the Engenhos do Norte distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Saint Eloi Spirits. It was distilled from Sugar cane juice and then aged for 1 years 6mo. The rum has an ABV of 49%. 3 community members rated this rum with an average of 7.5/10. The rum smells like Sugarcane, Woody and Agricole, and on the palate there is Sugarcane, Woody and Agricole.
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Détails sur ce rhum
Pays
Distillerie
Embouteilleur
ID RumX
RX20347
ABV
49%
Fabriqué en
Sugar cane juice
L'âge
1 ans 6mo
Volume de la bouteille
70cl
Type d'esprit
Rhum
À propos de la distillerie Engenhos do Norte
La distillerie Engenhos do Norte est située à Madeira. Les rhums de Engenhos do Norte ont été examinés 633 fois avec une moyenne de 7.9/10.
Vers Engenhos do NorteCarte interactive
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#4890 Whisky Live à Paris 27.09.2024-30.09.2024. Un autre grand événement où j'ai rencontré beaucoup de nouveaux et d'anciens amis de RumX. Cette année, il n'y avait pas autant de nouveautés qu'en 2023, mais j'ai quand même passé un bon moment. Nez Boisé léger, frais, cerise légère, épices légères, canne à sucre, herbe légère. Bouche Ronde, légèrement huileuse, fraîche, bois léger, épices, cerise légère, raisin léger, canne à sucre légère, chocolat léger. Finale Moyennement longue, bois léger, baies, chocolat léger, torréfaction légère, cerise légère. Ce n'est pas un mauvais vin, mais il aurait pu bénéficier d'un séjour plus long en fût.
7,7:On the nose, of course, sugar cane is very strong, but juicy and tasty, we quickly notice brine and some olive, agricole spicy and smoky, as it is a bit roasted and gently metallic, becomes slightly pastry, with sweet spices and honeyed. As we air it a bit dried banana, almost candied like banana marshmallow surprises us, it is a bit mineral now and floral, as flowery and gently woody. 7,5:On the palate, the attack is soft and juicy with sugar cane, we find similar notes as on the nose, as with roasted wood, with some vegetal-olive, brine, spiciness, very agricole characteristics are present, is smoky and mineral, dried banana with slight pastry and honey note continue here also, as becomes a bit dry after a while and a touch of astringency, iodine and flowery. 7,2:The finish is medium length, with sugar cane, dry, a bit woody, still mineral, slightly fruity...