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El Dorado Blended In The Barrel SV PM est un rhum né en Guyane et fabriqué à la distillerie Diamond & Port Mourant. Distillé en 2010 à l'aide d'alambics à repasse et à colonne, il a mûri pendant neuf ans, ce qui a donné un rhum d'une teneur en alcool de 49,1 %. Les arômes présentent des notes claires de caramel, de bois, de cannelle et de tabac, tandis que le palais révèle un profil doux, centré sur le caramel, avec des touches de saveurs herbacées et boisées. Les utilisateurs apprécient son caractère unique et sa complexité, mais notent son prix élevé et l'acuité de l'alcool. Avec ses origines mélangées et son caractère distinctif, ce rhum constitue un échantillon intéressant du riche patrimoine rhumier de la Guyane, bien qu'il ait du mal à justifier son prix élevé.
Avis d'experts
- Single Cask Rum
singlecaskrum.com - Le Blog A Roger
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Easy sipping dorado blend. I am positively surprised. Very drinkable. Could just have a little more steam! 🤷🏼♂️ The price-performance ratio could be better, but it's definitely tasty. Slight points deducted for the bitterness in the finish.
Brussels Rhum Festival 2024: Sehr schön ausgewogen mild und würzig. Leicht Minzig/Kräuterig. Mittellanger Abgang. Nicht schlecht aber das Geld würde ich anders anlegen ;)
Was relaxing yesterday so I decided to open this little baby. I have to admit that I was a bit disappointed because this rum is dominated by the Diamond destilate that you basically cent get the Port Mourant part. I'd hoped that due to this unique way if blending (both are added to the barrel right after being destilled and then matured), that it would be a really nice blend.
SV is most prominent in this one. The caramel (included in the cask with aging with this mark) comes through in nose and taste. N:Caramel. Burnt (sugar), woody..a bit French oaky. Full bodied but also fresh. Hint of rubber. Interesting for sure. The Port Mourant part is adding the freshness I guess. But the sum of parts does create something new. T: quite sweet at first. Burnt sugar still. A bit bitter. Nice marriage between wood, cacao powder, freshness and berries (not unlike some TDL or New Grove). Don't get the typical PM aniseed vibe. SV is dominant. Finish: medium. Bitter. Molasses. Dry. Eucalyptus/minty. Better than expected. Still overpriced in the beginning. A max of 120eu would be better.