Rum Runner Diamond SV
The "SV" was produced in Guyana at the Diamond distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Rum Runner. It was distilled in 2011 from Molasses with a Coffey Still and then aged for 11 years 5mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 63,7% and the mark is SV. 12 community members rated this rum with an average of 7.9/10. The rum smells like Cocoa, Chocolate and Coffee, and on the palate there is Chocolate, Caramel and Vanilla.
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À propos de la distillerie Diamond
La distillerie Diamond est située à Guyana. Les rhums de Diamond ont été examinés 4 228 fois avec une moyenne de 8.3/10.
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Un assez bon diamant, avec un jeu d'arômes agréable. Pas vraiment exceptionnel, mais tout à fait bon à boire ! L'alcool est bien intégré, mais je trouve qu'il manque un peu de complexité, ce qui l'empêche d'atteindre des sommets.
Un profil très profond au nez. Beaucoup d'épices, de cacao, de café, de chocolat. En bouche, une douceur caramélisée se distingue particulièrement. Dans l'ensemble, nous sommes ici encore plus du côté des épices. La finale disparaît un peu trop vite. Mais dans l'ensemble, la mise en bouteille est tout à fait attrayante et montre une fois de plus que le rhum de Guyane est tout simplement de première classe.
A nice surprise among Rum Runner's releases. The nose is very fragrant, with beautiful spicy, woody and roasted flavors that combine for a good dose of gourmandise. Exotic fruits and floral notes play spoilsport and add freshness. A very aromatic and pleasant profile. The palate is very unctuous. The fruitiness of coconut, papaya and dried fruit returns, while the darker side gradually takes over with notes of tobacco, coffee, chocolate, vanilla, nutmeg and toast. The oak is well blended and the alcohol very well integrated. The profile remains tasty throughout. The finish is a little drier and more tannic, but lingers on with the greediness of Demerara rums, both expressive and full-bodied. A very good modern-day Diamond.
Nun ja, ist nicht die absolute Mega Abfüllung aus Guyana, hatte schon ein wenig mehr erwartet. Für mich persönlich eine solide Abfüllung mehr aber auch leider nicht. Nichts, das jetzt wirklich in Erinnerung bleibt.