Blackadder Raw Cask Rum 2000 20yr 51,4%

Rhum robuste et stratifié avec une finale durable.
Le rhum Raw Cask ravit avec un profil stratifié de caramel grillé, de fruits secs et de bois subtil. Ses nuances de café torréfié et sa douce amertume complètent une finale longue et invitante que notre communauté RumX admire vraiment.
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Quel est le goût de ce rhum ?
- Profil aromatique riche
- Bouche étagée et équilibrée
- Finale longue et chaleureuse
Le Raw Cask Rum de Blackadder est un trésor panaméen distillé à partir de mélasse et vieilli pendant 20 ans. Notre communauté adore son mélange séduisant de caramel grillé, de raisins secs, de notes boisées et de soupçons de chocolat au nez. En bouche, des nuances fougueuses de café torréfié et une douce amertume équilibrent sa texture huileuse, culminant dans une longue et chaleureuse finale. Ce rhum en fût à tirage limité offre une expérience de dégustation robuste et complexe qui séduit à la fois les collectionneurs et les passionnés. Fais l'expérience du caractère authentique célébré par la communauté RumX à chaque gorgée.
Kevin Sorensen 🇩🇰
3 févr. 2025
"#5075 01.02.2025 Tasting at the "Nordlichter Treffen 2025". Nose Wood, light roasted, caramel, dried fruit, butterscotch, light herbal, faint chocolate. Palate Oily, balanced, wood, light roasted, dried fruit, spice, light chocolate, faint coffee, light molasses. Finish Long and warm, wood, light roasted, dried fruit, spice, light dry, light coffee, faint earthy."
lukasdrinkinghabits
9 févr. 2025
"In 2018, Blackadder bottled two exciting Panama rums. The color as dark as colored rums from Guyana or Trinidad. The alcohol content is as low as old Armagnac. After the euphoric review of Boletus, I had to try these rums - and I wasn't disappointed, even if I didn't get the really big ones. There is hardly any difference between the 15 and 20-year-old rums on the nose. Raisins, coffee, chocolate and brown caramel and roasted hazelnuts dominate. The fruit of the 15-year-old is missing from the 20-year-old, which instead has its own woody, polished note. The spices of cloves, allspice and licorice can be found in both rums. In the mouth, the 20-year-old is noticeably more intense, but lacks the fruitiness of the younger one - I still find a few dried currants. The intensity makes it exert roasted burnt nuts and brings more bitterness. The heavy woodiness and polish notes are very nice. Reminds me a bit of a SWR overall. Not as intense, but there is a certain similarity. The finish is longer but also more bitter than the 15-year-old with burnt caramel. A very intense Panama rum. A week ago I thought the 15-year-old was better. Today I can't make up my mind. I'm already looking forward to the rest of my bottle."
Dr.Django
6 mars 2025
"blackadder panama 1998 & blackadder panama 2003 im Direktvergleich. Beide sind sich vom Profil sehr ähnlich. Leckere süße Rums spanischen Stils, die überraschend rauchig sind. Der Panama aus 1998 ist dabei etwas rauchiger und hinterlässt im Abgang kalte Asche. Der jüngere Vertreter ist am Gaumen gefälliger, öliger und sehr süffig mit etwas weniger Rauch und keiner Asche. Blind hätte ich hier auf einen Rum mit Zuckerzugabe getippt. Panama 1998: 83 Pkt. Panama 2003: 85 Pkt."
Serge
5 mars 2025
"Gefällt mir persönlich besser als der 15 Jhre alte – hier ist der Gaumen röstiger, mit feiner Bitterkeit, Holzpolitur. Passt einfach besser als die Fruchtigkeit des 15yo. Ähnliches Niveau aber ich bevorzuge diesen deutlich."