Dictador Rima 1 2002
The "Dictador Rima 1" was produced in Colombia at the Destilería Colombiana distillery. It was distilled in 2002 with a Column Still and then aged for 20 years. The rum has an ABV of 44%. This is a limited release and there are only 880 bottles. 3 community members rated this rum with an average of 7.2/10. The rum smells like Coffee, Woody and Chocolate, and on the palate there is Sweet, Spicy and Port.
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À propos de la distillerie Destilería Colombiana
La distillerie Destilería Colombiana est située à Colombia. Les rhums de Destilería Colombiana ont été examinés 1 533 fois avec une moyenne de 7.5/10.
Vers Destilería ColombianaCarte interactive
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Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 250 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
L'objectif ? Vous offrir, à vous le connaisseur de rhum, un endroit où vous pouvez choisir en toute confiance – sans paperasse, détours ou jargon d'expert.
#5372 04.06.2025 Running a few samples at home while watching a TV series about murders related to American Football. Nose Wood, light coffee, dried fruit, light caramel, orange, light prunes, light chocolate. Palate Oily, wood, light raisin, sweet, light spicy, orange, light prunes, light chocolate, light nutts. Finish Medium to long, medium spicy, wood, oily, dried fruit, light caramel, light nutty. Empty glass Chocolate, vanilla, prunes, light earthy.
This rum has never seen a port wine barrel, it is also never 19-20 years old and it is definitely not Colombian (Dictador buys young, cheap rum mainly from Panama and occasionally Costa Rica); typical coffee aromas (which are of course not natural, but were added), plus light caramel and chocolate notes and possibly a hint of vanillin (this was also probably added). The "rum" is really tasty, but unfortunately I have to deduct many points due to the explicit consumer deception. Complexity in the form of fruit notes is (once again) in vain. For many rum fans, the additives and dishonesty may not be a problem, for me as a whiskey fan who has already tried over 1000 whiskies, this is an absolute no-go.