TAST'TOE South Pacific Fiji Rum SPD
The "Fiji Rum SPD" was produced in Fiji at the South Pacific distillery. It was selected and bottled by the independent bottler TAST'TOE. It was distilled in 2009 from Molasses and then aged for 12 years 6mo. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 58,4% and the mark is SPD. This is a limited release and there are only 190 bottles. 8 community members rated this rum with an average of 8.3/10. The rum smells like Banana, Honey and Pineapple, and on the palate there is Vanilla, Banana and Lemon peel.
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À propos de la distillerie South Pacific
La distillerie South Pacific est située à Fiji. Les rhums de South Pacific ont été examinés 3 181 fois avec une moyenne de 8.0/10.
Vers South PacificCarte interactive
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Au début, fort et très présent, comme on s'y attend d'un Fiji. Puis un peu d'amande et une légère amertume. En fin de bouche, une douceur inattendue et une longue finale gouleyante. L'alcool pourrait être mieux intégré. Il l'emporte de peu sur le RC Fiji 2009 en comparaison directe.
Un Fiji très rond et agréable à boire ! Le nez est intensément fruité, doux et avec de délicieux esters. En bouche, il se répartit de manière crémeuse avec beaucoup de douceur et de vanille, puis se transforme en un arôme légèrement boisé et grillé. La finale est de longueur moyenne, douce et végétale ! Un bon siphon de soirée
Sweet and a bit metallic. Bitterness in the finish.
On the nose a fruity and fermented profile with predominantly yellow banana followed by a citrusy pineapple juice blend. It smells quite dry and acidic almost to the point of expecting astringency. Barrel notes that end lightly smoky. In the mouth a more coherent experience starting with bakery notes such as vanilla cream, lemon key pie and banana bread. Again lightly smoked with chamomile tea. The bananabread and chamomile stay for quite some time making for a reasonably lengthy sweet finish.