MHOBA Pot stilled high ester (July 2019)
The "Pot stilled high ester (July 2019)" was produced in South Africa at the MHOBA distillery. It was distilled in 2019 from Sugar cane juice with a Pot Still and then aged for Unaged. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 78,2%. 8 community members rated this rum with an average of 7.4/10. The rum smells like Olive, Raspberry and Ester, and on the palate there is Olive, Ester and Glue.
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À propos de la distillerie MHOBA
La distillerie MHOBA est située à South Africa. Les rhums de MHOBA ont été examinés 1 951 fois avec une moyenne de 8.2/10.
Vers MHOBACarte interactive
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#4618 17.02.2024 Relaxing with a few rums after training on my bike after a longer break. Thanks to Roberto for the samples. Nose Intense and kind of green, fruity, ester, glue, light tar, floral, faint olive. Palate Oily, intense, fruity, ester, dry, floral, salty olive, light medicinal. Finish Dry, medicinal, light smoke, fruity, olive. Draws really nice curtains in the glass. The empty glass has some clove and solvents.
Teneur en alcool à ne pas négliger ! Mais tout ce dont un Mhoba a besoin !
Wie zu erwarten ist das Geschmackserlebnis recht intensiv und primär geprägt von Fruchtaromen. Der Alkohol ist natürlich erkennbar, überlagert aber den Rest des Aromenspektrums nicht. Man muss für diese „Experimente“ offen sein, wer aber auf das ungefilterte Rumerlebnis steht, findet hier ein tolles Release.
Pur, c'est vraiment limite. Dans le daiquiri, c'est une merveille, mais c'est presque trop.