Whisky & Rum Foursquare L’Esprit 2002
The "L’Esprit" was produced in Barbados at the Foursquare distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Whisky & Rum. It was distilled in 2002 from Molasses with a Pot Still and then aged for 19 years 2mo. The rum has an ABV of 52%. This is a limited release and there are only 198 bottles. 5 community members rated this rum with an average of 8.6/10. The rum smells like Orange peel, Pineapple and Yellow fruits, and on the palate there is Apricot, Vanilla and Roasted.
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À propos de la distillerie Foursquare
La distillerie Foursquare est située à Barbados. Les rhums de Foursquare ont été examinés 11 298 fois avec une moyenne de 8.3/10.
Vers FoursquareCarte interactive
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Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 250 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
L'objectif ? Vous offrir, à vous le connaisseur de rhum, un endroit où vous pouvez choisir en toute confiance – sans paperasse, détours ou jargon d'expert.
Profil très inhabituel pour un foursquare. Une quantité surprenante d'arômes de fruits frais, ainsi que des notes végétales et florales. En bouche, une douceur agréable côtoie des épices finement équilibrées. Une belle complexité, la réduction probable de la teneur en alcool joue également en faveur du rhum. J'aime beaucoup.
Nose far from our Foursquare benchmarks: roasted dried fruit, honey-sassonade, flambéed banana, eucalyptus and burnt wood. Alcohol is present, but invites tasting. The attack on the palate is frank and surprising. There's crème brûlée, wood, pepper and, above all, a smoky profile unusual for this distillery. The finish is pleasant and long, but less surprising than the 1st mouthful. Cocoa and menthol finish. Is it the fact that this is a 100% pot still selection, or that it has spent time in a typical cask (not mentioned) or ... but this profile is very different from our benchmarks. It's often said that a foursquare is a foursquare. I invite you to taste it, you'll never say that again with this smoky profile that suits it so well! It has a sort of Demerara profile. I like it!