Greenheart MEV
Complexe, étagé et équilibré avec des épices raffinées.
Déjà 10 fois acheté
Détails sur ce rhum
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Quel est le goût de ce rhum ?
Le Greenheart MEV, produit à la vénérable distillerie Enmore (Versailles) en Guyane et mis en bouteille par Distilia, est un rhum distingué distillé en 1985 à partir de mélasse à l'aide d'un alambic à bois unique (Single Wooden Pot Still). Avec un âge impressionnant de 36 ans, ce spiritueux en édition limitée (seulement 101 bouteilles) est embouteillé à la force du fût, avec un titre alcoométrique de 50,4 %. Le profil aromatique présente un mélange équilibré de nuances de vanille, d'herbes, de fleurs et de terre. En bouche, les utilisateurs apprécient sa complexité, soulignée par des épices, des tons d'herbes, du thé et une richesse terreuse. Les collectionneurs et les amateurs louent sa profondeur et son harmonie exceptionnelles, appréciant les couches qui se déploient à chaque gorgée.
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À propos de la distillerie Enmore (Versailles)
La distillerie Enmore (Versailles) est située à Guyana. Les rhums de Enmore (Versailles) ont été examinés 478 fois avec une moyenne de 8.8/10.
Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 260 000+ avis indépendants et une communauté active de 47 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
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The oldest and best of the three Versailles Greenhearts in my opinion. Very complex and well integrated alcohol. Lots of spice and sweetness. Lovely depth of flavours.
Got a great tasting with Distilia at my home , a lot of samples from caroni till port mourant and Distilia botlings , like pirate line greenheart, Versailles… Afther starting with pretty amazing caroni 1988 and 1994 , it was my first tast do caroni , my first impressions were a lot of wood , refined oak and bitterness, maybe some rubber but for my it could be a nice flawless whisky but very refined , Next we did this Enmore 1985 , oh my god what a difference, the smell by opening , so nice sweet en flowers fruit , pear and caramel , but so refined en so nice balanced , i taste a lot of whisky but this is another world , the depth of layers is just amazing , it’s like you may tast layer afther layer , never had something like this , afther we did a port mourant 97 and ist another league maybe ( wood , spices whisky) but we went back to this MeV bottling , just no words for it , so tin so balanced, layers of flavour . Amazing stuff , dispit caroni bottlings , sorry …
Very pretty nose, typical of Versailles. Big herbaceous notes of thyme and tea fill the nostrils with freshness, followed by notes of pencil shavings and resinous sap. The oak is discreet, while the spices show the tip of their nose with anise, licorice, pepper and smokier notes of incense. Citrus zest and prunes make way for medicinal notes ranging from beeswax to polish. A remarkably deep and complex nose. The attack on the palate is very pleasant. The oily, refined character blends well with the depth and complexity of the aromas. Flavors of aromatic herbs, tea, pencil shavings and tobacco appear on a more earthy, vegetal bent, followed by a profusion of spices ranging from licorice, anise, cloves, pepper and vanilla. Toasty oak goes hand in hand with leather, which lends a bit of bitterness with the herbs. Molasses, honey and caramel add a little sweetness to this subtle but very complex profile. The alcohol is very well integrated. The finish is rather delicate and refined, but lingers on the palate with herbaceous notes (thyme, tea), dried fruit (grape, apricot), pencil and tobacco notes, oak and caramelized notes leading to molasses. The spices are relatively mild, but tantalize the palate with rather seductive touches of honey, toast and salt. A superb antique Enmore, of which there must be very few left on earth.
À la hauteur de la RA ! Belle note de crayon avec en même temps une complexité ronde et équilibrée !