The Rum Mercenary & Kintra Sample Eleven Blended Rum (Special Matured Edition Herbal and Canadian)
The "Sample Eleven Blended Rum (Special Matured Edition Herbal and Canadian)" was produced in Multiple countries. It was selected and bottled by the independent bottler The Rum Mercenary & Kintra. The rum has an ABV of 55,2%. This is a limited release and there are only 320 bottles. 5 community members rated this rum with an average of 7.5/10. The rum smells like Oak, Maple and Cappuccino, and on the palate there is Oak, Maple and Milk chocolate.
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Le finish est bien sûr très prononcé. Je n'ai pas l'expérience nécessaire pour savoir à quel point un fût de sirop d'érable est "mouillé", mais du point de vue gustatif, il est probable qu'une bonne dose de sirop ait été ajoutée au rhum. Une expérience intéressante. Je fais une comparaison avec le Woods des années 70, car là aussi le rhum Demerara a de très fortes notes de sirop d'érable - mais le Woods conserve nettement plus le caractère classique de la Guyane et convainc par une image globale plus complexe. Un rhum très accessible, mais qui malheureusement devient vite un peu fatigant, car la douceur est très présente et le profil est trop unidimensionnel et aussi un peu trop déséquilibré pour moi.
Nice daily sipper. Influence of the maple syrup cask is a nice touch actually for me.
Il me rappelle beaucoup le Wagemut Special Edition 2023 en raison de la note de noix déjà dominante, mais l'alcool y est moins bien intégré. C'est la douceur qui le rend buvable. La matière première n'est probablement pas très bonne. Dans l'ensemble, très unidimensionnel.
On the nose, there's no doubt that it smells of syrup (blindly, I even thought it was a test of maceration on Sirop de Liège). It's ultra-dominant, heading for Justin Trudeau territory and the Rocky Mountains ... but digging deeper, we find fruitiness (banana-tropical fruit) and rather expressive aromas (Funky). On the palate, it feels like a herbaceous maple-syrup candy you'd suck on while watching a field hockey game on a frozen Quebec lake. As a result, it's very sweet, but with some hints of Jamaican, with overripe fruit, lemon, molasses and a little funk. The finish is long on wood and vanilla, but somewhat nauseating. I have to admit I'm not too keen on this finish, which is too sweet for my palate.