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Quel est le goût de ce rhum ?
Macnair's Exploration Rum Panama est un spiritueux distinctif distillé au Panama à partir de mélasse en 2006 et vieilli pendant 7 ans. Élaboré à l'aide d'un alambic à colonne, ce rhum présente un arôme complexe avec des notes dominantes de mangue et de chocolat noir, aux côtés de la vanille et du caramel. Il offre un goût caractérisé par la fumée, la douceur et des notes de banane et de chocolat noir. Bien que le rhum ait un comportement jeune et ardent, il intègre des éléments uniques tels que le piment et les influences des fûts de whisky, présentant un palais épicé et tropical. Bien que les critiques varient, beaucoup apprécient sa finale fumée inhabituelle, la qualifiant d'option intrigante pour les amateurs de rhum aventureux.
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The next one in the average rum category. Well, it's just a tad too sweet. We have vanilla, chocolate and caramel on the nose and palate. It is also relatively smoky on the palate.
smoked/turfed = bah!
me rappelle fortement grasbrook 3 ans😅😊
8:On the nose it is fresh, fruity and a bit sharp in the beginning. Smokiness is present all the time. A very kind nose with tropical fruits, hints of mango, some coconut and stone fruits, caramel .A gentle layer of milk chocolate makes this feel like a summery fruit-chocolate pie. In the beginning there is a slight spiciness. 7,4:On the palate warmer and sweeter than the nose suggests, there’s more spice and some added fruits. Bananas, mangos and oranges. This combines well with the still-present milk chocolate and some caramel, iodine also, some ashes, camp fire, a pinch of salt. 7,3:The finish is smoky, with tropical fruits and a bit of a spiciness. Work in progress...👍