Cadenhead‘s Uitvlugt (Port Mourant) PM PM
The "PM PM" was produced in Guyana at the Uitvlugt (Port Mourant) distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Cadenhead‘s. It was distilled in 1964 from Molasses with a Pot Still and then aged for 32 years. The rum is bottled at cask strength and has an ABV of 72,10% and the mark is PM. 12 community members rated this rum with an average of 9.6/10. The rum smells like Prunes, Dried dates and Barrel, and on the palate there is Leather, Prunes and Barrel.
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À propos de la distillerie Uitvlugt (Port Mourant)
La distillerie Uitvlugt (Port Mourant) est située à Guyana. Les rhums de Uitvlugt (Port Mourant) ont été examinés 710 fois avec une moyenne de 8.5/10.
Vers Uitvlugt (Port Mourant)Par des amateurs de rhum pour des amateurs de rhum
Je suis Oliver – avec Jakob, Robert et Lukas, nous avons lancé RumX en 2018 comme un petit projet passionnel à Stuttgart, à l'époque sous le nom Rum Tasting Notes.
Ce qui a commencé comme un journal de dégustation numérique est maintenant la plateforme la plus complète au monde pour les fans de rhum : plus de 24 000 embouteillages, 250 000+ avis indépendants et une communauté active de 46 000 membres. Nous combinons l'intelligence collective de notre communauté avec une marketplace intégrée, vous permettant de faire vos achats en toute sécurité et de gérer votre collection directement depuis l'application.
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Nose If Diamond 1988 was Mozarts Requiem, this fellow is Bachs Mass in B-Minor! Hence deeper, more transcendental and complex. The driest plums from Bavaria. Raisins from Turkey. The finest tobacco from Vuelta Abajo. The sweetest Medjoul dates from Jordan. Burned insense straight from the Vatican. New Santoni leather boots. Damp earth in a jungle. Molasses and Art Deco furniture. But also mouthwatering scents of grilled lamb with mint in a morocan restaurant. Beneath all this wild stew, a subtle hint of lavender and Ylang-Ylang wafts through, lending elegance and finesse to the very oily and heavy notes. The Olympus of a bouquet. Palate Rome is burning ladies and gents! It's a juggernaut that crushes everything that came before it. By that we don't mean the incredibly well-integrated 72.1%, but the sheer force of flavours sizzling on the tongue. Big time molasses sweetness up front, carried by a fine cocoa bitterness of Bajan chocolate. Tonka beans creme, fleshy notes, morocan mint, cuban tobacco, intense Manuka Honey notes and Umami all over the place. The earthy, manioc root-y and leathery finish resembles the length of the Great Wall of China. Rating Can a rum get any better?The bouquet alone is so brillant and complex that you could easily sit down with a glass and a Charles Dickens book for days, just to smell and be satisfied. Palate-wise, it is comparable to the excellent 1975 Cadenhead's, only with slightly deeper and darker nuances. Anyone who wants a taste of spirits heaven should at least get a sample. La messa è finita. 96/100 Points
14.03.2003 J'ai passé une semaine à Salzbourg, une ville historique magnifique. Nous sommes allés dîner ici et nous avons été autorisés à apporter nos propres bouteilles pour les déguster à un prix modique. Notes. Couleur très sombre. Nez : Intense, bois, fumée, raisin sec, cuir, prune. Bouche : Intense, boisé, torréfié, huileux, complexe, fruits secs, cuir : Intense, bois, torréfaction, huileux, complexe, fruits secs, cuir. Finale : Chaude, bois, fumée légère, fruits secs, chocolat. Note supplémentaire. Il faut le laisser reposer pendant au moins 30 minutes avant de l'essayer. 4,75 étoiles sur 5, ce qui devrait donner 9,5 dans la note d'aujourd'hui.
Brutal, complexe, lourd, intense et concentré.........qui ne fait pas de prisonniers. 72,1% ??? Oui, bien sûr 😁😃. 100/100.....il n'y a pas grand-chose d'autre à dire
Excellent rhum, bien que le plus faible de la série 1964. Le nez a besoin d'un peu de temps pour se développer pleinement, mais il offre ensuite une complexité enthousiasmante avec de superbes notes de tabac. En bouche, c'est également la classe mondiale absolue - notes de fût, cuir, pruneau, caramel... l'Olympe du rhum.