Blackadder Port Mourant US Import 2008
The "US Import" was produced in Guyana at the Port Mourant distillery. It was selected and bottled by the independent bottler Blackadder. It was distilled in 2008 from Molasses and then aged for 10 years. The rum has an ABV of 56%. This is a limited release and there are only 253 bottles. 3 community members rated this rum with an average of 8.5/10. The rum smells like Spicy, Fruity and Roasted, and on the palate there is Spicy, Licorice and Elegant.
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À propos de la distillerie Port Mourant
La distillerie Port Mourant est située à Guyana. Les rhums de Port Mourant ont été examinés 2 136 fois avec une moyenne de 8.5/10.
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Deuxième Blackadder pour aujourd'hui, à nouveau ces fins sédiments de charbon. Un nez fin et frais, légèrement épicé et sucré comme du miel. D'emblée, il est légèrement grillé et charbonneux, mais aussi fruité avec de la pomme, un peu de poire et de citron vert. Et à nouveau la belle note de miel. Il est aussi vert avec un peu de sésame et de thé vert. Derrière, boisé et caramélisé. Palais : élégant et léger au début, il semble même presque un peu mince. L'attaque est épicée, grillée et salée. La réglisse est la première chose qui me vient à l'esprit, mais ensuite aussi quelque chose d'artificiel, du plastique brûlé. Il est aussi métallique. Maintenant, il devient presque lardé avec de l'umami et pourtant sucré, du sirop. Derrière, de la levure, des céréales et du safran. Une courbe gustative passionnante, un rhum beau et exigeant. J'aime beaucoup.
On the nose, there's some nice glue, which may displease some, but I love it! But not only that, of course, there's woodiness, tropical fruit and spice. The nose is rather conventional for a PM, but it's perfect for my taste, and I'm always happy to go back to it. On the palate, it's intense and brilliant. Much more complex than the nose. Licorice, solvents, wood, red fruit, citrus, almond, vanilla... The finish is long and beautiful, with iodized wood. The conclusion is simple: this is an expressive-top rum.