Lemon Hart & Son Rhum Demerara Rum 151 Proof
0.00 €
The "Rhum Demerara Rum 151 Proof" was produced in Guyana. It was selected and bottled by the independent bottler Lemon Hart & Son. It was distilled from Molasses. The rum has an ABV of 75,5%. 5 community members rated this rum with an average of 7.2/10. The rum smells like Dried fruit, Vanilla and Allspice, and on the palate there is Dirty, Roasted and Burnt.
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Détails sur ce rhum
Pays
Embouteilleur
ID RumX
RX10699
ABV
75,5%
Fabriqué en
Molasses
Volume de la bouteille
70cl
Gamme de prix
<100€
Type d'esprit
Rhum
Achats de la communauté
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2
vidé
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40%
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ADN liquide demerara, certainement une banque, surtout pour mélanger de vieilles recettes de tiki. Le nez est étonnamment doux pour 75,5%, le goût est un peu alcoolisé mais pas brûlant ni particulièrement désagréable. Un goût très intense de mélasse sombre et épicée à l'état pur ! Personnellement, je le trouve juste un peu trop brûlé, fumé et amer. Mais dans les boissons, comme je l'ai dit, il a exactement le profil qu'il faut pour un authentique rhum overproof demerara. Il est surtout fantastique dans le corn'n'oil. Il est difficile d'obtenir plus d'épices dans une boisson avec un seul ingrédient.
Difficult to get past the alcohol, but mostly caramel and brown sugar notes. On the palate it’s actually better then I expected: dark sweet molasses and heat from the alcohol. Glad I found a bottle to use for mixing and tiki drinks (a lot of recipes call for it), but had to try it neat first.
This was quite a hassle to get my hands on. Nose predominately consists of dried and bitter notes. Dark demerara sugar followed by orange peel, baking spice mixture and a pinch of allspice. Some intricate tannins and nutty malt. It’s not very woody and doesn’t smell hot at all. Coconut and more dried fruits on the palate. Very forward on burnt and roasted notes: blackened sugar, charcoal and malt. It’s very dry and bitter, making it almost dirty. Finishes in burnt sugar and roasted notes. This is not really suited for sipping as it lacks true complexity and alcohol integration, but obviously this has great application in mixology.
Le "Saint Graal" des tiki drinks.